top of page

Novo normalno ili Coronavirus lifestyle

Updated: Apr 12


Iznenadio nas je globalni

poremećaj dalekosežnih posljedica na društvo u cjelini. Nevjericu, zabrinutost, strah i osjećaj neizvjesnosti , a onda otpor, negiranje razmjera utjecaja na svakodnevni život prosječnog čovjeka, vjerojatno su mnogi od nas osjetili proteklih mjeseci ove po svemu neobične godine.

Opet se pokazalo kako je teško prihvatiti nametnuta ograničenja, stagnaciju, iskorak iz uhodanih rutina. Ipak, novo normalno ili život pod sjenom coronavirus pandemije naša je stvarnost vjerojatno na dulje vrijeme.

Prilagodba je u svakom slučaju dio rješenja. Nove životne navike , nametnute nam i ograničavajuće, poput maski za lice, možemo prije svega promatrati kao zaštitu naših bližnjih, a onda, a zašto ne, i kao modni dodatak. Tu već počinje igra mašte i kreativnosti, a popušta nelagoda.


Internetske stranice su preplavljene krojevima i uputama za izradu maskica od tkanine. Ne moraš biti ekspert u šivanju niti znatno financijski uložiti kako bi svaki član obitelji dobio osnovnu zaštitu koju pružaju tekstilne maskice. Dovoljna je tkanina veće gustoće, prirodnog sastava i izdržljivosti na visoke temperature, nešto slobodnog vremena ukradenog društvenim mrežama i naravno, volja. Rezultat ne bi trebao izostati uz osjećaj zadovoljstva i nove korisnosti...u novom normalnom.

A za one koji se baš nikako ne vide s iglom i koncem u rukama, tu smo mi.

Prilagodili smo se.


30 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page